неделя, 11 октомври 2009 г.

Личен ХОРОСКОП



Човек не се асоциира единствено със ЗОДИЯТА си. Тя дава общите характеристики на голяма група хора, модела им на поведение, предпочитанията, силните страни на характера и недостатъците, но истински астрологичен анализ на личността, може да се направи само на базата на изготвен личен хороскоп. Той се съставя използвайки три показателя: 1) дата на раждане, 2) час на раждане и 3) населено място на раждане (град, село). Така се съставя личен хороскоп, подобен на дадения в началото на статията, който показва разположението на планетите в момента на раждане, така както те са се виждали тогава.

Тази макар и двуизмерна схема показва триизмерното (3D) положение на небесните тела разположени по небесната сфера.

Хороскопът се основава на зодиакалния кръг, състаящ се от 12-те зодии. В него са поместени положенията на планетите и светилата (Слънце и Луна), както и други точки използвани в различни астрологически школи. Целият хороскоп е разделен на 12 астрологични дома, така както са показани на схемите.

Всеки един астрологичен дом отговаря за определени характеристики, област от живота, покровителства определени отношения, дава информация за хора, обстоятелства и тенденции. Домовете също се делят на различни групи. Най-важните домове в един хороскоп са 1, 4, 7, 10, наричани кардинални или ъглови домове. Те заемат и най-ключовите теми в живота на един човек.


1-ви дом в един хороскоп отговаря за личността на човека, външния му вид, характера, здравословното състояние, виталитета, егото, силата на характера, предпочитанията и поведението сред другите.

4-ти дом в един хороскоп отговаря за семейството, произхода, старините, материалното и имотно състояние, отношенията с близките, спомените и миналото.

7-ми дом в един хороскоп отговаря за комуникацията, партньорите, брака и връзките, близките приятели, конфликтите и дипломацията, имиджа и социалното ни поведение сред другите.

10-ти дом в един хороскоп отговаря за кариерата, професията, реализацията, бъдещето, мотивите, амбициите.